Sponsoreret artikel
Efter flere år, hvor corona i den grad har sat sit præg på ikke bare vores hverdag, men også studielivet, har studietiden set meget anderledes ud for mange. Hvis det har gjort dig usikker på, om det at være studerende lige er dig, står du måske med en del overvejelser lige nu. I denne artikel vil vi give dig tre tips til, hvordan du får en god studietid, og hjælpe dig med at få en idé om, hvad du kan forvente, hvis du vælger at studere.
Find din retning for fremtiden
Studielivet byder på rigtig mange forskellige ting – alt fra fester, sociale sammenkomster og vigtigst af alt, muligheden for at udforske, hvad du gerne vil, når du en dag skal videreuddanne dig. For mange er det en helt særlig tid, men det kan også være en tid fyldt med angst og frustrationer. Det har det især været for mange, som har haft deres studietid midt under pandemien.
Dog kan nye studerende glædeligt vende tilbage til det velkendte studie uden at frygte for en masse online-undervisning. Som helt ny studerende kan studietiden være en mulighed for at finde ud af, hvilken retning du ønsker at bevæge dig i, når du skal videreuddanne dig – og selv længe før 3.g kan ting som studenterhuen, studenterkjolen og alt, der ellers hører til efter tre år, sagtens stadig fylde dine tanker i ren forventningsglæde.
Det er ikke nødvendigvis nemt at navigere i, hvordan du får en god studietid. Det er om at finde en balance mellem studierne, det sociale og arbejde. Især sidstnævnte kan være svært at forholde sig til. Rigtig mange studerende vil opleve, at det kan være småt med pengene, og derfor kan du med fordel overveje et job ved siden af. Find studiejob her, så der i det mindste er en ting mindre at bekymre sig om – så du kan fokusere på dine studier og dit sociale liv.
Skab stærke venskaber og gode minder
For rigtig mange mennesker er studietiden en af de absolut bedste tider. Det skyldes som regel, at det er et sted, hvor man lærer mere om sig selv, og hvad man vil – men især også, at man får skabt gode, vedvarende venskaber. Det kan i den grad påvirke din studietid, så sørg for at tage del i fællesskabet og få skabt en masse minder, som du kan se tilbage på senere.
I starten af studietiden kan være det være noget angstprovokerende at skulle finde nye venner. Men i det lange løb vil det helt sikkert gavne dig og din trivsel. Venskaber kan gøre en på mange måder afgørende tid lidt mindre vanskelig og meget mere overskuelig.
Når studietiden er ved at være ovre, og I står og skal vælge studenterkjole, studentergaver og snakke studenterhue-regler, er det rart at have nogle at dele oplevelsen med. F.eks. kan I sammen finde flotte, SU-venlige studenterkjoler i forbindelse med, at I skal fejre slutningen af tre gode år på studiet. De rigtige studenterkjoler er med til at sætte prikken over i’et og fuldende den store dag, når den kommer – så tag jer god tid og hyg jer med at finde hver jeres look i hinandens selskab.
Gør dit bedste allerede nu
Der er meget snak om, at de karakterer, vi får på gymnasiale uddannelser, i sidste ende ikke er særligt vigtige. Men er det nu også rigtigt? Ikke alle videregående uddannelser kræver et specifikt snit. Men hvis du gerne vil holde så mange døre åbne som muligt, skal du sørge for at gøre en indsats på studiet.
Der er selvfølgelig ingen, der siger, at du skal brillere i hvert eneste fag. Men hvis du gør dit bedste, vil dit ældre jeg i den grad takke dig for det. Det vil også gøre det væsentligt mere spændende og nemmere at følge med i de forskellige fag. Over det sidste års tid har der været et stigende karaktergennemsnit på landets gymnasier. Så det er bestemt ikke umuligt at dygtiggøre sig samtidig med, at du har et studiejob og bibeholder noget af det sociale.
Gør, hvad du kan, og sæt dig ind i pensum – så vil dine muligheder være næsten ubegrænsede, når du er ved at være færdig og står med studenterhuen på. Derudover vil du se tilbage på din studietid som noget, der ikke kun var sjovt, men som også lærte dig vigtige lektioner i livet.